Aducem piețele agroalimentare mai aproape de dumneavoastră

Aducem piețele agroalimentare mai aproape de dumneavoastră

        Începând cu luna mai vom debuta un nou proiect, acela al târgurilor volante de producători, itinerante. Vom încerca astfel să aducem mai aproape de dumneavoastră produse agricole și agroalimentare de calitate, de origine controlată. 

       Este important să știm că în aceste “piețe” în miniatură se vor regăsi doar cei care prin munca lor obțin roadele ori produsele preparate pe care vi le vor oferi. Este deci important nu doar să primiți oferta lor, ci și să-i cunoașteți, iar cunoscandu-i, să-i prețuiți pentru ceea ce fac și pentru ceea ce oferă.

       Așa că în perioada sezonului agricol, adică Mai-Octombrie 2023, în fiecare Sâmbătă, între orele 9:00-16:00, veți putea cumpăra produse autentice, direct de la producătorii locali, dintr-un spațiu special amenajat, cât mai aproape de locuința dumneavoastră. Târgurile vor avea o structură itinerantă, în fiecare sâmbătă vor fi în alt cartier, și vor pune la dispoziția producătorilor spații de vânzare, formate din tarabe și corturi. 

       Ne vom strădui ca oferta sa fie cât mai diversificată, însă pentru aceasta vă invităm, chiar va rugăm sa îi primim pe cultivatori / producători cu cât mai multă căldură, motivându-i să revină. 

      În debutul acestui proiect ne vom orienta cu precădere către zonele care nu beneficiază de piețe permanente. Astfel, primele târguri de producători, din luna Mai, vor fi organizate în: Valea Cetății (pietonal, partea dinspre parc), piața Unirii, Noua și Triaj, conform graficului de mai jos:

         – 6 mai: cartierul Valea Cetății, la capătul pietonalului, lângă sala Ursu

         –   13 mai: Șchei, în Piața Unirii;

         – 20 mai: Noua, pe str. Levănțicăi

         – 27 mai: Triaj, la capătul de linie RATBV.

     În funcție de ceea ce își doresc brașovenii, și de receptivitatea lor, vom căuta să ne adaptăm și să creștem cadența organizării.

    Cu cel puțin 5 zile înainte de fiecare târg vă vom prezenta producătorii prezenți, astfel încât întâlnirea cu ei să fie una așteptată.

    Și încă un lucru: vom vedea în târgurile volante doar producători: este responsabilitatea noastră – administrație și public cumpărător, împreună – să-i susținem, să facem circuitele scurte de aprovizionare puternice și sustenabile; dacă nu o vom face, acești oameni – a căror muncă e demnă de toată prețuirea- vor deveni prizonierii intermediarilor, și noi odată cu ei. 

   Iar dacă ne vom întreba de ce marfa importată e puțin mai ieftină, să știm că producătorii, vecinii noștri, se confruntă cu aceleași greutăți ca și noi, iar pe lângă pricepere și tenacitatea de a rămâne în zona producției agricole se confruntă cu un mediu concurențial ostil și cu niște costuri deloc de neglijat. Și totuși….ei ne-au ales. Noi îi vom alege?