Despre noi

Serviciul Public Administrare Piețe este o instituție publică de interes local, parte a administrației brașovene, ce are drept scop gestionarea activităților de comerț din piețele publice (permanente sau volante).

Administrăm piețele Dacia, Astra, Tractorul, Star, Bartolomeu și De Miercuri. Misiunea noastră este de a vă oferi servicii de calitate tot mai bună: nu doar produse corespunzătoare și cu origine garantată, dar și comportamente binevoitoare, piețe moderne, primitoare, facilități conexe care să vă facă vizitele în piețe cât mai plăcute. Conștienți de întârzierile în aceste domenii, alocăm toate resursele de care dispunem pentru a recupera timpul pierdut.

În piețele agroalimentare gestionate de noi sunteți întâmpinați de două categorii de vânzători: producători agricoli și agenți economici.

Producătorii agricoli vă oferă ceea ce obțin prin propriile eforturi în gospodăria / exploatația în care își desfășoară activitatea. Conform normelor legale care le reglementează activitatea aceștia vor fi prezenți pe piață doar până când își epuizează cantitățile obținute; cumpărarea în scop de revânzare este interzisă. Veți recunoaște producătorii agricoli nu doar după culoarea tarabelor ocupate (în general tarabe galbene și verzi) ci și după „eticheta de produs”, un suport de afișare pe care veți observa numele producătorului, felul produsului, prețul, locul de origine și data recoltării.

Agenții economici sunt comercianți care vă oferă marfă pe care ei, la rândul lor, o achiziționează, fie de pe piețele en gros, fie de la producători ce nu optează pentru vânzarea directă pe piețe en detail. Unul din meritele lor, pe care îl notăm, este faptul că asigură produse pe piață chiar și atunci când recolta producătorilor se epuizează. Totodată, acești comercianți de aduc produse ce nu sunt (sau nu pot fi) cultivate de agricultorii locali.